Shantala babymasssage

Shantala babymassage

Door de mooie ervaringen van het masseren van mijn eigen kinderen ben ik mij meer gaan verdiepen in de Shantala babymassage. Als docent Shantala babymassage hoop ik vele ouders/opvoeders deze liefdevolle ontspanningsmassage te mogen aanleren.

Shantala massage is oorspronkelijk een vorm van totale lichaamsmassage voor baby’s die in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging.

Shantala babymassage is een liefdevolle ontspanningsmassage. Het is een eenvoudige massage die uitgaat van een respectvolle benadering en héérlijk is om te ontvangen én te geven. Babymassage is een fijne en mooie manier van contact maken en elkaar liefdevolle aandacht geven!

U laat de baby ervaren: dit ben jij en jij bent goed zoals je bent. Hierdoor schept u een veilige situatie. Dit komt de geestelijke en emotionele ontwikkeling ten goede en versterkt de band tussen ouder/verzorger en kind.Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen u en uw baby versterkt wordt en dat u leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen. De massage heeft een kalmerende invloed op het hele organisme, de tastzin wordt ontwikkeld, waardoor de baby leert met vertrouwen en zachtheid te reageren. Dit vertrouwen vormt een goede basis voor het opbouwen van een hechtingsrelatie.

Door uw baby regelmatig te masseren slaapt hij/zij rustiger en dieper, de spijsvertering en bloeddoorstroming worden beter, darmkrampjes en overstrekking verminderen en afvalstoffen worden afgevoerd uit het lichaam waardoor het immuunsysteem verbetert.

De massage heeft een belangrijke invloed op de hormoonproductie. Er is een daling van de hoeveelheid stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol. Het hormoon oxytocine zal toenemen. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij gevoelens van tederheid en gebondenheid. Zowel bij de de baby als de ouder/verzorger ontstaat er een verhoogde productie van dit hormoon bij de massage.

In de cursus zal ook aandacht zijn voor het bespreken van speciale thema’s en baby yoga-oefeningen en/of voetreflex om bepaalde veel voorkomende baby kwaaltjes te verminderen.
De Shantala babymassage cursus kan zowel individueel als in groepen van maximaal 5 baby’s aangeboden worden. De leeftijd van de baby’s ligt tussen de 6 weken en 8 maanden.

Voor de baby’s is het prettig om in een sfeervolle en vertrouwde omgeving te zijn. Om die reden bied ik de babymassage het liefst in jullie thuissituatie aan.


De cursus babaymassage kost € 120,– per cursus inclusief flesje massage olie en een uitgebreide reader.

Individuele cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten.
Voor groepen bestaat de cursus uit 4 bijeenkomsten.