Shantala babymasssage

Een cadeautje voor jou en je baby.


CURSUS SHANTALA BABYMASSAGE

Shantala babymassage is een cadeautje voor jou en je baby.

* Wil jij de band tussen jou en je baby versterken?

* positieve invloed hebben op de gezondheid van je baby?

* momenten van quality time realiseren in de drukte van alledag?

* of echt kunnen helpen bij darmkrampjes of slaap problemen?

Dan is de cursus babymassage een echte must have! Een ontspannen en goed gehechte baby door makkelijk te leren massage technieken.


Door de mooie ervaringen van het masseren van mijn eigen kinderen, in 1997 en 2000, ben ik mij meer gaan verdiepen in de Shantala babymassage. Als docent Shantala babymassage heb, sinds 2016 al vele mooie momenten mogen beleven met ouders en hun baby's en hoop ik nog veel meer ouders deze liefdevolle ontspanningsmassage te mogen leren.


Omdat ik het leuk vind dat jij je baby en jezelf dit cadeau gunt, wil ik jou ook graag een cadeau geven. Daarom krijg je bij de uitgebreide cursus babymassage 2 bonus video's cadeau voor het masseren bij darmkrampjes en baby yoga.


Ben je vooral geïnteresseerd in de korte cursus; Massage bij darmkrampjes? scroll dan helemaal naar beneden op deze pagina of klik direct op onderstaand knop om de cursus aan te schaffen.Wat is Shantala babymassage?

Shantala massage is een liefdevolle ontspanningsmassage voor baby’s die oorspronkelijk in India gebruikt wordt tijdens de dagelijkse verzorging.

Babymassage is in de eerste plaats heel leuk om te doen omdat vrijwel elke baby er wel van houdt om gestreeld, gemasseerd en geknuffeld te worden. Strelen en knuffelen verlaagt de stresshormonen en stimuleert het gelukshormoon. Daar werkt zo bij je baby maar ook bij jou wanneer je aan het masseren bent. Massage voldoet niet alleen aan de intense behoefte van kinderen om aangeraakt te worden, maar het biedt ook de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen.

Het is een eenvoudige massage die uitgaat van een respectvolle benadering en héérlijk is om te ontvangen én te geven. Babymassage is een fijne en mooie manier van contact maken en elkaar liefdevolle aandacht geven! Je laat de baby ervaren: dit ben jij en jij bent goed zoals je bent. Hierdoor schep je een veilige situatie.


De ideale leeftijd van de baby’s ligt, om te starten met de massage, tussen de 6 weken en 8 maanden.

Wat zijn de effecten?

Je baby regelmatig masseren heeft veel positieve effecten . Ik zal er een aantal noemen.

* Je baby slaapt hij/zij rustiger en dieper,

* bevordert de spierontwikkeling, groei, motoriek en ademhaling van je baby,

* de spijsvertering en bloeddoorstroming worden beter,

* darmkrampjes verminderen,

* je baby zal zich minder overstrekken,

* afvalstoffen worden afgevoerd uit het lichaam waardoor het immuunsysteem verbetert,

* je leert de lichaamstaal van je baby beter begrijpen

* je baby wordt zich bewuster van zijn of haar eigen lijfje,

* én de band tussen jou en je baby wordt versterkt. Momenten van aandacht, echt contact en het vervullen van één van onze grootste behoeftes; liefdevolle aanraking.De cursus babymassage wordt zowel persoonlijk als online aan geboden. De meeste ouders geven de voorkeur aan online. Ik zal je uitleggen waarom.

Waarom een online cursus babymassage?

Je vraagt je misschien af of je de babymassage wel goed kan leren met behulp van video's. Dat kan ik me voorstellen.

Het kan echt en het heeft veel voordelen. Voor de baby’s is het prettig om in een sfeervolle en vertrouwde omgeving te zijn, in de online cursus kan je je baby masseren waar, wanneer en zolang als het jullie goed uitkomt. Je hoeft maar 1 cursus aan te schaffen en kan de massage als beide ouders (of verzorgers) leren. Je kan de video's zo vaak bekijken als je wilt en krijgt een uitgebreide reader waarin de massage stap voor stap staat beschreven zodat je ook zonder video een naslagwerk hebt. En misschien ook niet onbelangrijk, de online cursus is veel goedkoper dan de persoonlijke cursus terwijl je dezelfde informatie krijgt.


Wat is de inhoud van de cursus?

De online cursus bestaat uit 6 video's waarin ik je, met behulp van mijn massagepop, stap voor stap laat zien hoe je de massage uitvoert en wat belangrijke aandachtspunten zijn. Daarnaast ontvang je 2 bonus video's over baby yoga en massage bij darmkrampjes. Je kan de video's zo vaak bekijken als je wilt en het programma laat je zien waar je in de cursus gebleven bent zodat je logische stappen gaat zetten.

In de reader staan alle stappen beschreven en is er aandacht voor speciale thema’s zoals de lichaastaal van je baby, huilen, basisbevestigend dragen en roterend aan- en uitkleden. Heb je vragen of vind je het prettig dat ik een keer met je mee kijk naar de massage dan mag je, binnen 2 maanden na het aanschaffen van de cursus, een mail sturen naar info@mizania.nl


De totale online cursus, inclusief reader en 2 bonus video's kost tijdelijk €77,00

Wil jij vandaag nog starten met deze cursus? Klik dan op onderstaande knop.

Persoonlijke cursus

Wil je de cursus liever persoonlijk volgen dan kan dat zowel individueel als in groepen van maximaal 5 baby’s.

Omdat het voor de baby's fijn is om in hun vertrouwde omgeving te zijn bied ik de babymassage het liefst in jullie thuissituatie aan.


De persoonlijke cursus babaymassage kost €120,– per cursus inclusief flesje massage olie en een uitgebreide reader.

Individuele cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten.
Voor groepen bestaat de cursus uit 4 bijeenkomsten.Massage bij darmkrampjes

Een baby met darmkrampjes is te herkennen aan:
* Veel huilen
* Onrustig zijn na de voeding
* Veel trappelen en sterk optrekken van de beentjes * Plotseling wakker schrikken en/of huilen als hij net in slaap os gevallen.

Verder is de baby gezond en groeit normaal.


Bijna elke baby heeft in het eerste jaar regelmatig darmkrampjes. Het is normaal maar ook zeer vervelend voor je baby. Als ouder voel je je vaak machteloos. De massage bij darmkrampjes geeft je baby verlichting bij buikpijn en wanneer hij of zij moeilijk kan poepen. Door de combinatie van massage en bewegen van de benen creëer je ontspanning en tegelijkertijd stimuleer je de darmen.

De korte cursus "massage bij darmkrampjes" bestaat uit een duidelijke video en een uitgebreide reader zodat je de massage makkelijk kan leren. In de reader vind je de beschrijving van de massage maar ook extra informatie over verschillende hulpbronnen die je kan gebruiken om de pijn bij je baby te verlichten. Eén van die hulpbronnen is voetreflex massage. Bij voetreflex massage gaat men uit van het principe dat op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met organen, klieren, gewrichten en andere delen van het lichaam. Door het masseren van deze zones kunnen blokkades, die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven, waardoor het lichaam weer in balans wordt gebracht.

Er zijn 2 versies van deze cursus beschikbaar. 1 met alleen gesproken tekst en 1 versie met Nederlandse ondertiteling.


De cursus kost slechts €17,00. Klik snel op onderstaande knop om fijne tools in handen te krijgen om je baby te helpen.


Jonna;

"Mijn zoontje Timo was een onrustige slaper. Al na de eerste massage viel hij in een diepe slaap. We zijn elke avond gaan masseren. Een heerlijk ontspannen momentje voor ons allebei. Het is fijn dat je de massage in delen leert, dat heeft mij geholpen om met vertrouwen de massage steeds verder uit te breiden. Het is ook heel fijn dat er aandacht wordt besteed aan andere belangrijke dingen zoals het basis bevestigend dragen en wat ik kan doen bij darm krampjes. Marie-Cecile is een betrokken, warm en rustig persoon. Ik heb genoten van de cursus en hoop er nog lang plezier van te hebben".


Diana;

"Ik ben nu 2 weken de online cursus Babymassage aan het volgen. Het zijn hele duidelijke en rustig uitgelegde filmpjes. Ik wordt er zelf ook lekker "zen"van. Wat ik ook heel prettig vind is dat ik de filmpjes vaker terug kan kijken. Mijn dochter en ik zijn heel blij met deze cursus!”


Bas en Tamara;

"Via vrienden hadden wij al van de voordelen van babaymassage gehoord en dat wilden wij ook graag gaan doen. Helaas werd onze dochter Zoë veel te vroeg geboren en is zij erg gevoelig voor prikkels. Babymassage in een groep zagen we daardoor eigenlijk niet zitten. Toen we de online cursus zagen waren we direct enthousiast en dat zijn we, aan het eind van de cursus nog steeds. We kunnen Zoë masseren op momenten dat het ons goed uit komt, in haar eigen omgeving en zolang als zij het prettig vindt zonder rekening te hoeven houden met anderen. Voordeel is ook dat wij nu allebei de massage kunnen geven. Dank je wel Marie-Cecile voor deze fijne cursus."