REBOZO massage

Rebozo massage is afkomstig uit Mexico en Guatemala. Rebozo is een speciale draagdoek van katoen die in de landen van Midden- en Zuid-Amerika voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Ik gebruik de Rebozo om het lichaam, van top tot teen, in een ritmische beweging te schommelen, ‘schudden’ en wiegen. Deze bijzondere massagetechniek is geschikt voor kinderen, volwassenen, senioren en kan  goed gebruikt worden in de zwangerschapsperiode of de periode na de bevalling.

Rebozo tijdens of na de zwangerschap;

Vooral het masseren van het bekken, buik (helpt bij harde buiken) en bovenbenen wordt door zwangere vrouwen als erg ontspannend ervaren. Voor een zwangere vrouw is deze massage extra prettig omdat de baby in de buik op een zachte manier wordt meebewogen. Ook de baby’s vinden de lichte schommelende bewegingen in de baarmoeder prettig. Door het zachte wiegen en het ritmisch ‘schudden’ laat je spanningen in het lichaam los. Er ontstaat meer ruimte is de baarmoeder, waardoor je baby comfortabeler gaat liggen. Daarnaast zorgt de ontspanning in je lichaam ervoor dat bekkenklachten verminderen.

Een “sluitende” massage kan een vrouw, liefst 2-6 weken na de bevalling,  helpen bij het herstel van de zwangerschap en de bevalling. Hierbij wikkel ik, samen met een 2e persoon, steeds een ander deel van het lichaam in de Rebozo en trek de doeken  stevig aan. De kraamvrouw krijgt het gevoel dat haar lichaam wordt gesloten waardoor zij goed in contact komt met haar lichaam,  zij komt in een diepe ontspanning.

Tijdens een Rebozo massage kan de kleding worden aangehouden. De massage kan zowel liggend, zittend of staand gegeven worden, jij kiest wat je het meest prettig vindt,.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.