Massage bij HSP

HSP staat voor Hoog Sensitief Persoon. Hoogsensitieve personen hebben een zenuwstelsel dat zeer gevoelig is voor prikkels en stimulansen. Hoogsensitieve personen zijn vaak gevoeliger voor sfeer, omgevingsprikkels en emoties.

Door de hoogsensitiviteit van mijzelf en mijn kinderen ben ik me meer gaan verdiepen in de eigenschap en kenmerken van HSP. Ik wil hier niet teveel in gaan op de kwaliteiten en kwetsbaarheden van HSP. Tijdens mijn behandelingen kan ik daar meer over vertellen of in begeleiden. Op verschillende sites op internet is informatie, inclusief testen, over HSP te vinden.

HSPérs hebben de neiging om in hun hoofd te gaan zitten, een massage is een hulpmiddel om meer rust en balans te ervaren. Verder is de massage een goede methode om de natuurlijke grenzen beter te leren voelen. Massage kan een middel zijn om trauma’s en blokkades in het lichaam op te sporen. Bij deze massage staat het bewust (leren) voelen van het lichaam centraal. Bewustwording en (h)erkenning van opgeslagen emoties en pijnen. Door middel van afwisseling van zachte en langzame aanraking met stevige aanrakingen helpt de massage om in contact te komen met je lijf, bewustwording en ontspanning.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.