Dorn methode

De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Deze methode is ontwikkeld door Dieter Dorn en komt oorspronkelijk uit Duitsland.

Veel mensen hebben een ogenschijnlijk beenlengteverschil dat wordt veroorzaakt doordat de kop van het bovenbeen niet goed zit in de heupkom. Gevolg daarvan is dat het bekken aan een kant omhoog wordt geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Er vormt zich regelmatig een scoliose. Uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken. Spieren zijn door deze scheefstand vaak heel gespannen rond de bovenrug en schouderregio en rond het bekken.

Tijdens de behandeling beginnen we met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer rechtgezet en scheefstand in de wervelkolom (scoliose) gecorrigeerd.  Dit alles met lichte druk tijdens de natuurlijke bewegingen van het lichaam. Een Dorn behandeling is niet pijnlijk.

Pijnklachten zullen vaak direct verminderen en over het algemeen is er meer beweging voelbaar in het bekken tijdens het bukken en in de nek tijdens het draaien.

 

Afbeeldingsresultaat voor ruggenwervels

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.